Kandidát na primátora Igor Čačko získal podporu viacerých strán

23.09.2010 Celý región

Vranov nad Topľou 23. septembra (TASR) - Kandidát na post vranovského primátora Igor Čačko sa bude o hlasy voličov v novembrových komunálnych voľbách uchádzať s podporou viacerých strán, a to Kresťanskodemokratického ...
Informoval o tom na dnešnom brífingu vo Vranove nad Topľou spolu so zástupcami okresných organizácií jednotlivých politických zoskupení.
Rozhodnutie uchádzať sa o post primátora zverejnil Čačko verejnosti v priebehu minulého týždňa. Pre TASR vtedy poznamenal, že sa bude o hlasy voličov uchádzať s podporou SDKÚ-DS. \"Ukazuje sa, že spolupráca a ideová blízkosť stredopravých strán sa stáva realitou nielen na úrovni parlamentnej a celoštátnej, ale môže fungovať aj na lokálnej úrovni, \" poznamenal Čačko na margo širšej podpory viacerých politických zoskupení.
Čačko má 49 rokov, je ženatý a má dve deti. V minulosti pracoval ako štátny zamestnanec na letisku v Přerove a neskôr ako informatik Obvodného úradu vo Vranove nad Topľou. Viac ako 15 rokov pôsobí v podnikateľskej sfére, z toho 11 rokov v oblasti predaja a servisu automobilov. Je zároveň poslancom mestského zastupiteľstva (MsZ) a prezidentom vranovského futbalového klubu.
Do dnešného dňa ohlásil oficiálne okrem Čačka svoju kandidatúru aj lekár Juraj Kuročka, ktorý je členom poslaneckého zboru vranovského MsZ, ako aj krajským poslancom. O funkciu primátora sa bude uchádzať s podporou strany Smer-SD.
V súčasnosti zbiera potrebné podpisy Vranovčanov pod svoju kandidatúru i podpredseda Prešovského samosprávneho kraja Ján Ragan, ktorý plánuje zasiahnuť do predvolebného boja ako nezávislý kandidát. V minulosti zastával post vranovského riaditeľa Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.
 

Vyberte región